vegan coleslaw

Koolsalade

Glutenvrij Herfst Lactosevrij Lunch & Diner Salade Veganistisch Winter

Schijnbaar is er een overschot aan witte kool in Nederland. Of althans, dat las ik ergens afgelopen herfst. Ik heb mijn best gedaan dat overschot weg te werken. Ik koop minstens één witte kool per week in het herfst en winter seizoen, soms zelfs twee. Rode kool ook trouwens. We eten bijna wekelijks deze koolsalade. (En savooikool, boerenkool en spruitjes gaan er trouwens ook goed in.) Kool van Hollandse bodem is hartstikke goedkoop, lekker en gezond. Van witte kool en rode kool maak ik vaak salades, hoewel ze soms ook in stoofpotten verdwijnen. Zo’n koolsalade is fris en vult hartstikke goed. Mijn verteringsstelsel wordt altijd blij van koolsalades. Ik geloof dat witte kool en rode kool niet echt populair zijn. Zonde! De witte kolen blijven liggen terwijl de Spaanse courgettes hun weg wel naar de winkelmandjes vinden. Het is toch veel lekkerder, goedkoper en duurzamer om dat overschot aan Nederlandse witte kolen op te eten? Bij deze dus wat inspiratie. Het recept is super makkelijk. Met een foodprocessor heb je de salade in nog geen vijf minuten gemaakt. Met een rasp ben je vanzelfsprekend wat langer bezig. Ik maak deze salade tegenwoordig graag met amandelyoghurt (vroeger pakte ik nog wel eens milde of Griekse yoghurt).

 

vegan coleslaw

vegan coleslaw

Koolsalade

Voor 2 maaltijdsalades of als bijgerecht voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

  • circa 200 g witte kool
  • circa 200 g rode kool
  • circa 250 geschilde wortel
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • het sap van 2 limoenen
  • handvol rozijnen
  • handvol walnoten, verkruimeld
  • bosje platte peterselie
  • fijn zeezout naar smaak
  • 200 g (amandel) yoghurt *

* ik gebruik amandelyoghurt van Abbot Kinney’s

Instructies:

Rasp de kool en wortel m.b.v. een foodprocessor of rasp julienne. Voeg de groenten met de andere ingrediënten toe aan een kom en meng alles goed door elkaar.

 

vegan coleslaw

Geen reacties

Schrijf een reactie