Over mij

Hoi! Ik ben Maud. Ik ben 30 jaar en woonachtig in Utrecht met mijn lieve vriend Dennis. Ik ben dol op eten en koken, en van alles dat daarmee te maken heeft. Daar vertel ik dan ook graag over, hier op mijn blog.

Ik kook en eet plantaardig. Wat voor mij betekend dat vrijwel alles dat ik eet van plantaardige afkomst is en niet van dierlijke afkomst. Strikt vegan ben ik echter niet. Ik eet met regelmaat honing, ghee en eieren. Dierlijke zuivelproducten eet ik nog maar zelden, vlees en vis eet ik nooit. Wat dat betreft pas ik in het hokje vegetariër, maar hokjes zeggen niet altijd zoveel. Mijn gerechten zijn voedzaam en ik leef gezond (althans, dat is afhankelijk van je definitie van gezond natuurlijk). Hoewel dat niet altijd zo is geweest, probeer ik goed voor mijn lichaam en geest te zorgen. Plantaardig koken en eten is voor mij een manier om dat te doen.

Plantaardig koken betekent voor mij ook: voedzaam koken en gebruikmaken van natuurlijke en zo min mogelijk bewerkte producten. Plantaardig koken is voor mij ook: koken met de seizoenen en lokale en duurzame bedrijven ondersteunen. Ik koop veel biologisch en word gelukkig van lokale appels. Een betere wereld begint bij jezelf. Daar probeer ik naar te leven. Met mijn boodschappenwagen heb ik invloed op de wereld en bepaal ik welke waarden ik naleef. Dat geldt overigens niet alleen voor je boodschappenwagen; met je aankopen bepaal je waar je voor staat. Ik ben dus ook zo iemand die fair kleding koopt en op andere manieren mens-, dier- en milieuvriendelijk probeert te leven. Sommigen zullen mij een geitenwollensokken type vinden, ik word gelukkig van mijn hippie gedrag.

Het houdt niet op in mijn keuken of bij mijn shopgedrag: ik doe dagelijks yoga asana practice (ashtanga) en meditatie. Oh en ik laat mij in het dagelijks leven graag inspireren door ayurveda; maar ook door psychologie en filosofie. Tot slot heb ik ook nog eens zo’n lekker vage spirituele baan: ik werk als geestelijk verzorger. Ondanks als die zweverigheid ben ik eigenlijk een heel nuchter type hoor.

Liefs, Maud